• Op rekening bestellen én achteraf betalen
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor particulier én professional

Het verhaal van Senso-Care

Senso-Care zijn we gestart door de behoefte die we zagen in de gehandicaptenzorg. Yvon werkte eind jaren ‘90 bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Zij zag een grote behoefte aan materialen op het gebied van sensorische informatieverwerking; specifiek met betrekking tot diepe druk door het gebruik van verzwaarde materialen. Destijds was er op dat gebied in Nederland niks te vinden. Het werd provisorisch zelf gemaakt of het moest vanuit Amerika geïmporteerd worden. Wij hebben toen besloten deze behoefte in te gaan vullen. In eerste instantie door de materialen professioneel en in grotere aantallen te laten maken. Tot op de dag van vandaag laten we dit doen in Peru. Daarna zijn we groter gaan inkopen in Amerika. Dit om kwalitatief goed materiaal voor een reële prijs in Nederland beschikbaar te maken. Zo is Senso-Care begonnen. Van daaruit hebben we de behoefte aan kennis en producten zien groeien en hebben we ons steeds verder gespecialiseerd op het gebied van prikkelverwerking (sensory processing disorder).

Dat is ook wat Senso-Care is: specialist op het gebied van sensorische informatieverwerking!

Ons doel

Onze slogan is ‘Je voelt je(zelf) beter!’, en daar gaat het ons om. Prikkels bepalen hoe iemand zich voelt. Wij willen dat mensen zich letterlijk goed in hun vel voelen zodat ze beter functioneren. Lekker in je eigen lijf.

Daarnaast vinden we het heel belangrijk om kwalitatief goede materialen aan te bieden voor een betaalbare prijs. Duurzame producten die lang meegaan. Dit zodat ze niet alleen nu van dienst kunnen zijn, maar ook in de toekomst. Onze materialen moeten dan ook toegankelijk & bereikbaar zijn voor iedereen. Ze worden immers aangeschaft omdat ze nodig zijn!

Onafhankelijk familiebedrijf

Wij zijn een klein & onafhankelijk familiebedrijf. We hebben zelf drie kinderen in de basisschoolleeftijd / begin middelbare schoolleeftijd. Twee van onze kinderen hebben ADHD. We hebben de zoektocht die onze klanten doormaken zelf ook beleefd. Of het nu gaat om het zoeken naar informatie, hulp of materiaal, we weten wat het met ouders doet. Wij zijn dan ook ervaringsdeskundigen.

Het voordeel van een onafhankelijk bedrijf is dat wij zelf beslissen wat er in ons assortiment zit. We nemen alleen producten op waar we in geloven. En doordat we klein zijn kunnen we snel handelen. Als we merken dat er een behoefte is of als we iets willen toevoegen, dan doen we dat direct.

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en trends hebben we veel contact met professionals en werken we nauw samen met specialisten, zoals fysio- en ergotherapeuten en logopedisten. We lenen materialen uit om te kijken wat wel of niet werkt. Materialenkennis is van cruciaal belang om u goed advies te kunnen geven. Daarom waarderen wij feedback of tips vanuit klanten ook enorm. We proberen hier, waar mogelijk, altijd iets mee te doen. Verder bezoeken we beurzen in binnen- en buitenland. Zo kunnen wij u voorzien van een objectief advies, met het beste product, passend bij de situatie.

Voor wie zijn we er?

Voor u! Of u nu contact met ons opneemt vanuit de zorg (gehandicapten-, ouderen-, etc.), een revalidatiecentrum, het onderwijs, een kindercoachpraktijk, een therapiepraktijk of als ouder van een kind met sensorische integratieproblemen, wij zijn totaalleverancier en hebben voor iedere vraag een passende oplossing in ons uitgebreide assortiment.

Wij leveren maatwerk

Mocht u onverhoopt iets niet bij ons kunnen vinden, dan zoeken we het voor u. Bestaat iets niet, maar er is wel vraag naar? Dan maken we het zelf. Zo zijn we immers ook begonnen!

Zo hebben we bijvoorbeeld de vraag gekregen vanuit het AMC Emma Kinderziekenhuis om een couveusehoes te ontwerpen voor de NICU (de intensive care voor prematuur geboren kinderen). Voor ons een bijzondere en niet alledaagse vraag, maar wel een hele passende. De impact van licht en geluid is namelijk erg groot op te vroeg geboren kinderen. Ze ervaren veel stress. Voor ons raakte dit dan ook echt aan de basis van Senso-Care: het wegnemen van prikkels en het reguleren van prikkelverwerking. Vanaf je geboorte al lekker in je vel kunnen zitten, zelfs als je te vroeg geboren bent. Van deze vraag hebben we een afstudeerproject gemaakt en de samenwerking opgezocht met de TU Delft. Een mooi project om te hebben mogen doen!

Senso-Care is er dan ook echt voor iedereen, van 0 tot 100.

Yvon Llasaca Takacs en Marten Bosch van Senso-Care

Yvon Llasaca Takacs en Marten Bosch