• Op rekening bestellen én achteraf betalen
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor particulier én professional

Hoe gebruik je je nieuwe gekleurde leesliniaal?

Plaats over tekst...en LEES!

• glanzende of matte zijde
• vermindert contrast
• verbetert focus en concentratie
• met leeslijn (versie 2)
• smalle kant om regel voor regel te lezen, brede kant om alinea's te lezen (versie 1 Duo)

Net als elk ander soort plastic krassen deze leeslinialen vrij snel. Houd de leesliniaal uit de buurt van zand. Wanneer je de leesliniaal in je etui bewaart, doe er dan een plastic zakje omheen.

Wanneer je de set van tien verschillende kleuren hebt: test het lezen met alle kleuren, kies dan degene waarmee je het meest comfortabel leest. Leg twee gekleurde leeslinialen naast elkaar op een stuk tekst en kies dan degene waarmee de tekst het meest duidelijk is. Houd vergelijkbare en complementaire kleuren apart. Een goede volgorde om te testen is: magenta, lichtgroen, blauw, roze, geel, donkergroen, aqua, paars, oranje en jade. Maak je geen zorgen als je de ene dag een kleur fijn vindt en de andere dag een andere kleur. Verschillende lichtomstandigheden kunnen een verschil maken. Hoe dan ook, uiteindelijk kom je er wel achter welke kleur voor jou het beste werkt.

Gekleurde leesliniaal versie 1 (Duo). Deze hebben twee kanten, de ene kant is 11 mm. hoog, de andere kant is 30 mm. hoog. Met de smalle kant kan je een grote regel of twee kleine regels lezen. De twee kanten worden gescheiden door een brede ondoorzichtige band. Wanneer nodig kan de leesliniaal worden bijgesneden. Beginnende lezers vinden het vaak fijn als de focus is beperkt. De focus kan verder worden beperkt door een stukje papier op de brede doorzichtige kant te plakken, een klein stukje onder het ondoorzichtige deel, zodat de regels boven en onder de te lezen regel, niet meer zicht baar zijn. Als de lezer genoeg vertrouwen heeft kan uiteindelijk de brede kant gebruikt worden om zo de volgende regel al te kunnen zien, zodat vooruit gelezen kan worden. De leeslinialen kunnen naar wens op maat worden geknipt zodat de leesliniaal makkelijk over de te lezen tekst past.

Gekleurde leesliniaal versie 2. Hetzelfde formaat, dezelfde prijs en in dezelfde kleuren als de gekleurde leesliniaal versie 1, alleen is deze leesliniaal geheel doorzichtig met een leeslijn, 1 cm. vanaf de bovenkant. Hij heeft geen brede ondoorzichtige band in het midden en wordt vaak gebruikt door wat meer ervaren lezers omdat de volgende regels zichtbaar blijven.

Gekleurd leesvenster (A4). Het gekleurde leesvenster A4 is een gekleurde transparante plastic sheet iets groter dan een A4-tje. Ze zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld examens en bladmuziek, maar ook voor grafieken en patronen.

Vervolg. Wanneer je ontdekt dat jij, je kind of je leerling erg geholpen is met deze leeslinialen en dingen zegt als 'ik voel me niet meer ziek als ik lees' of 'ik heb geen hoofdpijn meer' dan kan het nuttig zijn om een test te doen bij een opticien of optometrist. Gekleurde brilglazen of oogoefeningen kunnen voorgeschreven worden.

Waarschuwing! Het verpakkingsmateriaal is geen speelgoed. Buiten bereik van baby's en kinderen houden. Dit om mogelijke verstikking te voorkomen.