• Op rekening bestellen én achteraf betalen
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor particulier én professional

Gezien in Editie NL

Op dinsdag 23 januari werd in het RTL-programma Editie NL aandacht besteed aan het gebruik van gewichtenvestjes in het basisonderwijs. Het werken met diepe druk (tastdruk) heeft positieve effecten op de aandacht en concentratie van leerlingen, bijvoorbeeld met ADHD. Diepe druk werkt namelijk 'plaatsbepalend' en geeft daarmee een geruststellend gevoel. Wanneer een leerling zich rustig, geborgen en veilig voelt kan het de aandacht aan de les besteden en niet aan bewegen, wiebelen of friemelen. Drukvesten of gewichtenvesten worden daarom steeds meer in het regulier onderwijs ingezet als hulpmiddel zonder nare bijwerkingen (mits goed gebruikt).

Update: In het radioprogramma 'Nieuwe Feiten' op VRT Radio 1 werd op woensdag 24 januari ook aandacht besteed aan het gebruik van gewichtenvesten in het onderwijs. Luister het fragment hier terug.

Benieuwd naar wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is naar het effect van gewichtenvestjes bij kinderen met ADHD? In 2014 is in The American Journal of Occupational Therapy (het Amerikaanse vakblad voor ergotherapeuten) een onderzoek gepubliceerd (abstract).

Recent bekeken producten